Tuesday, January 11, 2011

Hatiku di sakiti lagi

Bismillahirahmanirahim.. Sekali lagi di awal tahun baru ini hatiku disakiti lagi.. kenapa ya??? Dugaan yang Tuhan berikan serasa sepertisudah tak tertanggung lagi.. namun harus cekalkan hati, tentunya ada hikmah di sebalik apa yang berlaku. Allah itu maha mengetahui. Allah itu maha mengasihi. Allah itu maha penyayang.. ya Aku tahu itu, tidak pernah ku nafikan kasih Allah pada hambanya. Puteri comelku memerlukan aku untuk terus berjuang menghadapi masa hadapan.

Buat suamiku.. walaupun kamu tidak pernah membaca tulisanku ini, malah tidak pernah sekali pun bertanyakan isi hati isterimu... jujurlah pada isterimu ini. Bukan ku minta intan berlian, bukan ku minta istana kayangan.. cukup sekadar sebuah perhubungan yang ikhlas yang di redhai Allah. Cukuplah menguji hati isterimu yang amat rapuh ketika ini.. Aku membawa benih cinta kita di dalam rahimku ketika ini, hatiku tidak sanggup menangis untuk kesekian kalinya. 

Ya Tuhanku yang maha mendengar, ringankanlah beban fikiranku. Lapangkanlah dada ku dari segala syak wasangka, dari segal curiga yang akan menghancurkan perhubungan ini.. Kau tabahkan lah hati ku Ya Allah demi anak2ku..pandulah aku ke jalan yang diredhaiMu ya Allah..

No comments:

Post a Comment