Saturday, May 14, 2011

Moga Ayahku sihat kembali

Ari nih terima berita yang kurang memberangsangkan, yang  amat menakutkan.. kul 8, mak saya tel, katanya ayah x boleh bercakap.. mak pun on the way dari dungun ke kelantan.. OMG.. dalam hati rasa cam jantung berhenti berdegup.. pernah sekali dulu ayah kena minor stroke.. mulut jadik herot kejap.. tapi alhamdulillah baik balik.. 

Dalam hati x putus2 doa moga ayah di selamatkan, moga saya diberi kesempatan menatap wajah tuanya sebelum terjadi sesuatu yg tidak diingini.. keadaan aku pun x berapa mengizinkan nk travel jauh2.. dok dalam kereta nk jalan2 dalam kl pun dah sakit2 pinggang bagai.. 2 jam lepas tu mak sy call balik cakap ayah chik dah gi tgk ayah.. Alhamdulillah ayah dah okey sket.. dia pening sebab darah tinggi naik kot.. kesian ayah..

mungkin masalah yg melanda keluarga membuatkan ayah banyak berfikir.. kalau lah saya masih mempunyai keupayaan untuk menolong meringankan bebannya.. namun sy sekarang seperti orang kurang upaya yang bergantung harap pada suami..

itu ayahku dan FIL aku.. yer ayah saya dah tua, dah berumur 72 thn.. tapi kadang2 ayah masih kuat lagi.. sempena hari bapa yg bakal tiba saya ingin ucapkan selamat hari bapa untuk ayah walaupun x pernah di ucapkan selama ini.. i love u.. will always love u..

No comments:

Post a Comment