Wednesday, March 14, 2012

Kecik... Besar...

Holaaa uollsss.. Iollsss kebizian sket, sbb minggu lepas bawak ke minggu ni boss direct ada kat ofis. Tempat iolss ni satu room dgn boss, kalau boss ada haram pgg telepon lelama.. Kang dpt warning letter plak ... Seremmssss hokey..

Alkisah masa I balik umah smlm, dok dalam bilik berdua2an dengan Iman. Dok baring2 tiba2 cik T boleh buat catwalk depan I.. Tapi demi ternampak jer gergasi ni, cik T terus buat pecut 100m.. Gitu. So Iman pun cakap lah..

Iman : mama, dekat sekolah kakak pun ada tikus.
Aku : ia..besar tak?
Iman : kecik je sbb dia baby tikus.
Aku : kecik tu besar mana?
Iman : kakak cakap tikus tu kecik saja.
Aku : ye lah kecik tu besar mana? *aku nk tanya saiz binatang tu, tp x tau lah kot ayat aku salah.

Iman : yang besar tu papa tikus. Dia x de kat sekolah, papa tikus gi keje. Yang dekat sekolah kakak tu baby tikus. Mama tikus pun pegi keje x pegi sekolah..

Owh anak.. T___T ..

Sekian sbb aku kelu lidah.. X tau nk bls ckp cam mana dh dgn iman ni..
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

1 comment:

  1. lawan cakap dengan budak kecik memang tak menang kita :p

    ReplyDelete